Kapadokya'ya Nasıl Giderim?

Kapadokya tarihi ve peribacalarının oluşumu meselelerimizi hallettikten sonra ikinci adeti de yerine getirelim ve Kapadokya ya nasıl gelinir onu açıklayalım. Normalde en sağlıklı yol otobüsle gitmek. Sık sık firma isimleri değişiyor ama 444 50 50 numaralı telefonu aklınızda tutarsanız (50 Nevşehir'in plakası) sizi Kapadokya'ya götürecek otobüs firmasına ulaşırsınız. Otobüs Nevşehir terminaline kadar geliyor ondan sonra gideceğiniz yere ücretsiz servisle devam ediyorsunuz. Bilet alırken gideceğiniz yeri belirtmenizde fayda var.

Eğer yurtdışından geliyorsanız uçakla Kayseri üzerinden gelme şansınız da var. Kayseriden bölgeye yaklaşık 40-60 dk. kadar yolculuk yapacaksınız. Aslında yine de uçak firmalarının sitelerini incelemekte fayda var çünkü zaman zaman Nevşehir havaalanına direk uçuşlar da yapılıyor. Eğer Kayseri üzerinden gelecek olursanız bölgedeki birçok otel Kayseri'den transfer hizmeti veriyor. Kalacak yerinizi ayarlarken bilgi almanızı tavsiye ederim.

Benim herzamanki favorim araba ile gitmek. Ankara'da oturduğum için üçbuçuk saatte gidiyorum. Ankara'dan iki alternatif var. Aksaray üzerinden veya Kırşehir üzerinden gidebilirsiniz. Her iki yol da tamamen çift yol. Aksaray üzerinden gelirseniz yolda Tuz Gölü'ne uğrarsınız. Özellikle fotoğrafçılar için ortamın harika bir dokusu var. Kırşehir üzerinden gelirseniz yolunuz biraz daha kısa ve sakin olur. Ayrıca Hacı Bektaşi Veli türbesine de uğrayabilirsiniz. İstanbul'dan gelecekseniz zaten Ankara üzerinden geleceksiniz. Yani İstanbul - Kapadokya arası tamamen çift yol. Karayolu ile çok rahat bir yolculuk yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

0 yorum