Kapadokya da Eğlence

Kapadokya da gece birçok eğlence alternatifi vardır. Klasik disko, bar tarzı yerlerin dışında özellikle kaya-restoran tarzı yerler güzel bir gece geçirmeniz için kaliteli programlar sunlar. Kaya restoranlar bölge tarzını yansıtan, kaya içine oyulmuş yerlerdir. Bölgede birçok Kaya Restoran tarzı mekan var. Genellikle sundukları programları ve yiyecek menüleri birbirlerine çok benzer. Eğlence genellikle Türk Gecesi formatındadır. Halkoyunları, semah gösterisi, oryantal, gibi gösteriler sunulur. Tercihe göre limitsiz yeme içme veya yemeksiz sadece limitsiz içki, meze, meyve gibi seçenekleri vardır. Yemekler meze olarak başlar, saat ilerledikçe köfte, börek, gibi yiyecekler servis yapılır. Ana yemek ise kuzu eti ve pilavdır. Eğlence ve yeme içme çok benzer olduğu için yer seçimi yapılırken öncelikle gidilecek mekanın genişliği, havalandırması ve rutubeti gibi hususlarda bilgi almakta fayda var.

Fotoğrafları bu bayram tatilinde Karakuş Restoranda çektim. Karakuş Ürgüp Mustafapaşa yolu üzerinde hemen Ürgüp çıkışında. Bölgede çok tercih edilen ve programı kaliteli bir yer.

Program semah gösterisi ile başlıyor. Semah gösterisi sırasında içki içmek, yemek yemek, konuşmak, fotoğraf çekmek yasak. Bunun nedeni gösterinin geleneğe uygun tasavvuf müziği eşliğinde yapılması. Asıl gösteri tamamlandıktan sonra fotoğraf çekilmesi için kısa bir gösteri daha yapıyorlar.


Halk oyunları ekibi gece boyunca çeşitli yörelerden birçok halkoyunu gösterisi sunuyor. Hepsi de kaliteli ve eğlenceli gösteriler. Burada ilginç bir sahne dizaynı var. Gösteriler sırasında sahne 70, 80 cm kadar yükseliyor ve herkes gösterileri rahatça izleyebiliyor. Halkoyunlarından sonra oryantal ve ateş dansı gösterileri vardı ama ortam ve ışıklandırma müsait olmadığı için fotoğraf çekemedim.


Mekan çok kalabalık. Boş bir sandalye dahi yok ve yerler neredeyse 1 hafta önceden rezerve edilmiş. Biz eşi dostu araya sokarak zar zor yer bulabildik.

Gecenin sonuna doğru mekan disko ortamına dönüşüyor ve Türkçe-pop müzikler eşliğinde dans faslı başlıyor.

Karakuş restoranı programlarının güzelliği ve yemeklerin kalitesi açısından çok beğendim. Özellikle limitsiz içki servisi yapılan yerlerde görmeye alışık olmadığım şekilde içeceklerin orjinal bilyalı şişesinde hiç açılmamış halde servis yapılması dikkatimi çekti. Bir tek şarap alışılagelmiş şekilde testiyle servis yapılıyor. Onun haricinde diğer alkollü ve alkolsüz içkiler şişesiyle servis ediliyor. Mekanın tek eksisi gece sonuna doğru ortamın aşırı sigara dumanı olmasıydı. Zaten kaya içine oyulmuş restoranların tümünde benzer sorunlar yaşanıyor. Kapadokyada geçirdiğiniz enfes günü eğlenceli bir gece ile noktalamak isterseniz Karakuş restoran iyi bir alternatif olacaktır.

0 yorum